Strømprisen vil variere gjennom høsten, avhengig av faktorer som værforhold og etterspørsel. Å være bevisst på når du bruker mest strøm og prøve å redusere forbruket i de dyreste periodene kan hjelpe deg å spare penger.
Med lavere temperaturer stiger behovet for oppvarming, og oppvarming står for om lag 55 % av strømforbruket, og er det som bruker desidert mest strøm i hjemmet. Boliger som har panelovner eller oljeovner, har ofte høyere forbruk enn de som benytter seg av varmepumper.
Oppvarming av vann står for en betydelig del av strømforbruket med rundt 20% av forbruket, spesielt når det bor flere personer i huset. Det kan derfor lønne seg å være bevisst på bruk av varmtvann om man vil spare strøm. Med en smart varmtvannsbereder vil oppvarmingen av vannet kunne styres automatisk etter strømprisene.
Elektriske apparater har også en betydning selv om de hver for seg ikke bruker så mye strøm, men til sammen utgjør de endel. Det største forbruket har vi på kjøkkenet, hvor stekeovn og komfyr er blant apparatene som trekker mest strøm. TV-er og datamaskiner trekker også strøm, men de utgjør vanligvis en mindre del av totalen.
Belysning utgjør opptil 10% av forbruket, men er likevel en betydelig del av strømforbruket. Bruk av LED-pærer reduserer dette forbruket betraktelig sammenlignet med eldre glødepærer.
Ved å være bevisst på strømforbruket og gjøre noen smarte investeringer, kan du holde strømregningen under kontroll gjennom de kalde månedene. Det kan i tillegg være lurt å sjekke hvilken strømavtale du har, og finne den beste avtalen for ditt behov.